Regio

Stacks Image 26256
Welkom in de Hoge Ardennen! De gemeente Gouvy ligt op gemiddeld 500 m hoogte en telt ongeveer 8000 inwoners die verspreid over 23 dorpjes en gehuchten wonen. Het gebied is landelijk en ligt in het Natuurpark van Les Deux Ourthes. Op haar grondgebied ontspringt trouwens één van de 2 zijtakken van de Ourthe (Ourthe Orientale).

Een ideale plek om aan groen toerisme te doen. Het toerisme bureau (www.gouvy.eu) ontwikkelde tal van bewegwijzerde wandelingen en mountainbike routes. Deze kaarten kan u kopen aan de receptie van het hotel.
Stacks Image 26260
Als je graag kayakt kan je terecht op de Ourthe nabij Houffalize of op de Amblève bij Coo.

Skiën in de winter kan ook vlakbij, aan de Baraque de Fraiture. Gouvy zelf doet ook aan skiverhuur (in de buurt van het station).

Met de trein naar Luxemburg stad is eveneens mogelijk. Een gouden tip : neem de trein op 15 minuten rijden van het hotel in het stadje Troisvierges. Van daaruit is het vervoer spotgoedkoop en kan je dag tickets kopen waarmee je in heel Luxemburg het openbaar vervoer kan gebruiken. Kortom genoeg te zien en te doen in de regio.

Ons team helpt u zeker met de nodige tips om uw verblijf te plannen.
Stacks Image 26269
In Gouvy vertrekt ook een zogenaamde ravel-route naar Bastogne toe. Dit is een omgebouwde oude spoorwegbedding dat enkel dient om te fietsen en te wandelen. Een vrij vlakke verbinding met Houffalize en Bastogne en ook met het Groot-Hertogdom Luxemburg dat op een boogscheut ligt.

Gouvy noemt zich ook “les villages de la musique” en organiseert het hele jaar door life concerten en optredens in tal van muziekstijlen met als hoogtepunt in de zomer het “Gouvy Jazz & Blues Festival”.

Cherain ligt op nog geen 10 minuten van de snelweg E25 tussen Luik en Bastogne en op 20 minuten van de snelweg E42 tussen Luik en Duitsland (Oostkantons). Het is dus een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de Ourthevallei (Houffalize, La Roche), Bastogne (Slag van de Ardennen museum en monumenten), Vielsalm, de Oostkantons (Sankt Vith en Malmedy), het noorden van het groothertogdom Luxemburg (taks free shoppen in Knauf Shopping op 10 km, Clervaux).
Voel je vrij in de Ardennen!
Edwin Smit
ROUTE
ADRES
Cherain 10
6673 GOUVY
België
INFO/RESERVERINGEN
FRIENDLY
Creditcard Friendly
Creditcard
Friendly
Gay Friendly
Gay
Friendly
Doggy friendly
Dog
Friendly
SOCIAL MEDIA
Facebook