Ontdekken

In de omgeving

Over de regio

Ontdek de hoge Ardennen

Cherain is een deelgemeente van Gouvy. De gemeente Gouvy telt ongeveer 5200 inwoners die verspreid over 23 dorpjes en gehuchten wonen. Gouvy ligt in de provincie Luxemburg op meer dan 400 meter hoogte. Het dorp ligt midden in het Natuurpark van Les Deux Ourthes en op haar grondgebied ontspringt de Ourthe Orientale, één van de twee zijtakken van de Ourthe. In de onmiddellijke nabijheid starten tal van bewegwijzerde wandelingen en mountainbike routes.

Meer info 

Sandra

“Wij helpen u graag bij het plannen van uw verblijf.”

 

kerk Cherain
wandeling
wandelen langs het water
zonsondergang in Cherain
Informatie

Locaties en attracties in de omgeving

Cherain ligt tussen een aantal grotere dorpen en steden in, die zowel te voet, al fietsend of met de auto te bereiken zijn. In onze B&B kan u informatie vinden over de activiteiten in de buurt. We geven u graag suggesties, die aanpast zijn aan uw wensen.

Restaurants

In de streek zijn restaurants en cafés niet dik gezaaid. In de buurt kunnen we u er zeker een aantal aanraden die de moeite waard zijn. Voor elk wat wils.  

Sight Seeing

Cherain ligt op nog geen 10 minuten van de snelweg E25 tussen Luik en Bastogne en op 20 minuten van de snelweg E42 tussen Luik en Duitsland (Oostkantons). Het is dus een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de Ourthevallei (Houffalize, La Roche), Bastogne (Slag van de Ardennen museum en monumenten), Vielsalm, de Oostkantons (Sankt Vith en Malmedy), het noorden van het groothertogdom Luxemburg (tax free shoppen in Knauf Shopping op 13 km, Clervaux).

In Gouvy vertrekt ook de Ravel-route naar Bastogne. Dit is een oude, vlakke spoorwegbedding toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De Ravel-route verbindt Houffalize en Bastogne en ook het Groot-Hertogdom Luxemburg dat vlakbij ligt.

Wie graag kayakt kan terecht aan de Ourthe nabij Houffalize of La Roche of op de Amblève bij Coo.

Skiën en langlaufen kan sommige winters aan o.a. de Baraque de Fraiture.

Vanuit Gouvy kan je met de trein makkelijk Luxemburg en Luxemburg-stad verkennen. Wie op 15 minuten rijden de trein neemt in het stadje Troisvierges kan van daaruit aan zeer laag tarief gans Luxemburg verkennen met het openbaar vervoer.

Bekijk wat er te ontdekken valt in de omgeving.

Adventure
Ook gasten die het graag wat avontuurlijker hebben, vinden in de omgeving hun gading.

Jazzfestival

Gouvy noemt zich ook “les villages de la musique” en organiseert het hele jaar door life concerten en optredens in tal van muziekstijlen met als hoogtepunt in de zomer het “Gouvy Jazz & Blues Festival”.